Ventiloconvectoare

implicit
Filtru

Ce sunt ventiloconvectoarele?

Un ventilator este un tip de echipament de aer condiționat care este utilizat pentru a răci și/sau încălzi aerul din interior.

Acesta este format dintr-un ventilator și un schimbător de căldură (serpentină) care poate fi conectat la un sistem central de aer condiționat sau poate funcționa independent. Ventilatorul suflă aerul prin schimbătorul de căldură, care răcește sau încălzește aerul în funcție de temperatura dorită în încăpere.

Ventiloconvectoarele pot fi instalate în interior, de exemplu, pe tavan sau în interiorul pereților, sau în exterior, de exemplu, pe acoperișul unei clădiri. Acestea sunt adesea utilizate în clădiri comerciale, cum ar fi birouri, centre comerciale și hoteluri, precum și în clădiri rezidențiale și apartamente.

Ventiloconvectoarele oferă o abordare mai flexibilă a climatizării decât sistemele centrale de aer condiționat, deoarece pot fi instalate doar în încăperile în care sunt necesare. De asemenea, acestea pot fi controlabile individual, permițând utilizatorilor să regleze temperatura și viteza ventilatorului din fiecare cameră în parte.

Cum se alege ventiloconvectoarele?

Alegerea unui ventiloconvector depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de clădire, de suprafața, de cerințele de performanță și de costul echipamentului. Iată câțiva factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un ventiloconvector:

 • Dimensiunea camerei: trebuie să determinați dimensiunea camerei pentru a alege ventiloconvectorul de dimensiuni potrivite. De obicei, ventiloconvectoarele au capacități diferite, în funcție de dimensiunea încăperii în care vor fi utilizate.
 • Aer condiționat: trebuie să stabiliți dacă aveți nevoie de un ventiloconvector doar pentru răcire, doar pentru încălzire sau pentru ambele funcții. Acest lucru vă va ajuta să alegeți un ventiloconvector cu capacitatea și transferul de căldură potrivite.
 • Amplasarea: luați în considerare poziția ventilatorului în clădire. Ventiloconvectoarele pot fi instalate în interior sau în exterior, așa că alegeți un fan coil care este potrivit pentru locația respectivă.
 • Performanță: ventiloconvectorul trebuie să fie selectat cu o capacitate suficientă pentru a asigura nivelul necesar de confort în încăpere. Acest lucru depinde de numărul de persoane, de echipamente și de alți factori care pot afecta temperatura camerei.
 • Buget: costul ventiloconvectorului trebuie să fie luat în considerare la alegere. Fancoilurile au costuri diferite, așa că este important să alegeți echipamentul care se potrivește bugetului dumneavoastră.

Este important să vă asigurați că ventiloconvectorul Chisinau pe care îl alegeți îndeplinește toate cerințele clădirii dvs. și oferă nivelul potrivit de confort pentru încăpere. Dacă nu sunteți sigur ce ventiloconvector să alegeți, este recomandabil să cereți ajutorul unui profesionist pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.

Ce tipuri de ventiloconvectoare există in Moldova?

Există mai multe tipuri de ventiloconvectoare, care diferă în ceea ce privește metoda de instalare, tipul de schimbător de căldură și funcționalitatea. Iată câteva dintre ele:

 1. Ventiloconvectoarele de tavan: se instalează pe tavan și pot asigura răcire, încălzire sau ventilație.
 2. Ventiloconvectoare de perete: instalate pe perete și utilizate de obicei pentru încălzire și răcire în spații mici, cum ar fi birourile.
 3. Ventiloconvectoarele pentru conducte: instalate în interiorul conductelor de ventilație, acestea pot asigura răcirea și/sau încălzirea mai multor încăperi în același timp.
 4. Ventiloconvectoarele pe apa: utilizate pentru răcirea și/sau încălzirea aerului prin circulația apei calde sau reci printr-un schimbător de căldură.
 5. Ventiloconvectoare electrice: utilizate pentru încălzirea aerului prin intermediul unui încălzitor electric.
 6. Ventiloconvectoare de interior: instalate în interior și pot asigura răcirea, încălzirea și/sau ventilarea aerului.

Alegerea tipului specific de ventiloconvector depinde de cerințele de climatizare, de caracteristicile încăperii și de structura sistemului de ventilație.

Magazinul Conditioner.md oferă o gamă largă de ventiloconvectoare de aer condiționat în Moldova.

Aici veți găsi diferite tipuri de ventiloconvectoare, inclusiv ventiloconvectoare de tavan, de perete, de conductă, de apă, electrice și de interior. Oferim produse de la producători renumiți, cum ar fi Daikin, Gree, LG, Mitsubishi Electric, Midea și alții.

În magazinul nostru puteți obține sfaturi de specialitate de la specialiștii noștri despre cum să alegeți ventiloconvectorul potrivit pentru camera dumneavoastră. De asemenea, oferim servicii de instalare și montaj pentru ventiloconvectoare de către personalul nostru profesionist.

Garantăm calitatea produselor noastre și oferim garanție pentru toate ventiloconvectoarele noastre. Oferim cele mai competitive prețuri din Moldova pentru ventiloconvectoare și alte produse de aer condiționat.

Nu pierdeți timpul și contactați-ne acum pentru a obține cea mai bună ofertă de ventiloconvectoare din Moldova!

Vezi tot
© 2023 Conditioner.md - Cel mai mare magazin de condiționere în Moldova.