Rooftop

implicit
Filtru

Ce este un rooftop ?

Un rooftop este un tip de unitate comercială de aer condiționat care este instalată pe acoperișul unei clădiri. Acestea sunt sisteme independente care asigură răcirea sau încălzirea aerului din interiorul clădirii. Rooftop-urile sunt populare în clădirile comerciale, cum ar fi birourile, magazinele și depozitele, unde sunt necesare cantități mari de aer condiționat. De obicei, acestea sunt mai puternice și mai eficiente decât aparatele de aer condiționat convenționale montate la fereastră sau pe perete și pot fi controlate prin sisteme de control automat pentru a optimiza consumul de energie. Rifftopurile pot avea și funcții suplimentare, cum ar fi ventilația, umidificarea și filtrarea aerului.

Ce tipuri de rooftop-uri există in Moldova?

Există mai multe tipuri de rooftop-uri, care diferă în ceea ce privește designul, funcționalitatea și capacitatea:

 • Rooftop de tip "pachet" sunt cele mai comune tipuri de acoperișuri. Acestea au un design compact și pot include toate componentele necesare pentru aer condiționat, cum ar fi compresorul, condensatorul, evaporatorul și ventilatoarele. Rooftop împachetate pot fi de răcire, de încălzire sau ambele.
 • Unitățile split-rooftop sunt un tip de rooftop-uri care constau din două părți - interiorul și exteriorul. Partea interioară este montată în interiorul clădirii, iar partea exterioară este montată pe acoperiș. Acest tip de rooftop sunt utilizate de obicei în clădirile în care nu este posibilă instalarea de acoperișuri în pachet.
 • Rooftop cu răcire pe apă sunt rooftop-uri care folosesc apa pentru a răci condensatorul în loc de aer. Acestea sunt de obicei mai eficiente decât rafturile răcite cu aer, dar necesită mai mult spațiu pentru conductele și echipamentele de apă.
 • Rooftop cu racire pe aer sunt rooftop-uri care folosesc aerul pentru a răci condensatorul. Acestea sunt mai ușor de instalat și necesită mai puțin spațiu, dar sunt în general mai puțin eficiente decât acoperișurile răcite cu apă.
 • Rooftopurile cu volum de aer variabil sunt acoperișuri care pot ajusta fluxul de aer în funcție de nevoile clădirii. Acestea pot utiliza energia mai eficient decât acoperișurile cu volum de aer constant.

Cum se alege un Rooftop?

Alegerea unui rooftop Chisinau depinde de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea și tipul clădirii, nevoile de răcire sau de încălzire, bugetul, eficiența energetică și altele. Iată câțiva factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un rooftop:

 • Dimensiunea și tipul clădirii - trebuie să luați în considerare dimensiunea și înălțimea tavanului clădirii, numărul de ferestre, nivelul de izolație și alți factori care pot afecta capacitatea necesară a rooftop-ului.
 • Funcționalitatea - trebuie să stabiliți dacă este necesară doar răcirea sau și încălzirea. De asemenea, trebuie luate în considerare caracteristici suplimentare, cum ar fi ventilația și umidificarea.
 • Eficiența energetică - Alegeți rooftop-uri care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic pentru a reduce costurile energetice și impactul asupra mediului.
 • Tipul și designul rooftop-ului - selectați un rooftop care să răspundă nevoilor clădirii și care să aibă caracteristicile și funcțiile potrivite.
 • Buget - Alegeți un roof top care se potrivește bugetului dumneavoastră, dar nu uitați să luați în considerare beneficiile economice pe termen lung ale unui echipament mai eficient și mai fiabil.
 • Zgomot - Alegeți un rooftop cu zgomot redus pentru un mediu interior confortabil.
 • Fiabilitate și durabilitate - Alegeți un roof top de la un producător de renume pentru a asigura o durată de viață lungă și o funcționare fiabilă.

În general, este important să analizați nevoile clădirii dvs. și să vă consultați cu un tehnician HVAC profesionist înainte de a achiziționa un rooftop.

Suntem încântați să vă oferim rooftop-uri de calitate de la magazinul Conditioner.md. Magazinul nostru este specializat în furnizarea de echipamente de ventilație, încălzire și aer condiționat, iar gama noastră include o selecție largă de diferite mărci și modele de rooftop-uri.

Produsele noastre sunt de înaltă calitate și îndeplinesc toate standardele și cerințele moderne. Vă garantăm că acoperișurile noastre vă vor oferi o performanță eficientă și fiabilă, asigurând un mediu interior confortabil.

De asemenea, oferim prețuri competitive și un sistem flexibil de reduceri pentru a ne asigura că clienții noștri obțin cel mai bun raport calitate-preț.

Suntem pregătiți să vă oferim consultanță și asistență profesională în alegerea celui mai potrivit model de rooftop pentru nevoile dumneavoastră. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați, iar specialiștii noștri experimentați vor fi bucuroși să vă răspundă la ele.

Vezi tot
© 2023 Conditioner.md - Cel mai mare magazin de condiționere în Moldova.